Poterbujeme:
- 1 vajce
- hrsť špenátových listov
- 1 strúčik cesnaku
- soľ, mleté čierne korenie
- tymián
- olivový olej
Nutričné hodnoty:
794 kJ
Bielkoviny: 8 g
Sacharidy: 2 g
Tuky: 16 g
Postup:
1. Vajíčko uvaríme natvrdo. Necháme chvíľu odstáť v studenej vode a ošúpeme. Prekrojíme na polovicu a opatrne vyberieme žĺtok, ktorý odložíme do misky.
2. Špenát umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a chvíľu opražíme na panvici s olivovým olejom. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a osolíme. Touto zmesou naplníme jednu polovicu vajíčka.
3. Na tej istej panvici, ako sme robili špenát, zmiešame rozdrobený vaječný žĺtok s asi 1 PL olivového oleja, aby sme vytvorili súvislú hmotu. Pridáme tymián, soľ a čierne korenie. Touto zmesou naplníme druhú polovicu vajíčka. (Pravdepodobne sa do nej nezmestí všetka hmota, tak ten zbytok môžete zmiesť samostatne alebo ako pomazánku k malému kúsku chlebíka ;)
Hotovo ;)