1 793 kJ,
Tuky: 27 g (z toho 5,7 g omega-3-mastných kyselín)
Sacharidy: 13 g
Bielkoviny: 32 g
Potrebujeme(2 porcie):
- 2 stejky z tuniaka po 125 g
- šťava z ½ citróna
- 1 červená, 1 žltá a 1 zelená paprika
- 300 g rajčín
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 čl mletej sladkej červenej papriky
- štipka chilli korenia (alebo nakrájaných chilli papričiek)
- olivový olej
- bazalka
Postup
1. Najskôr rybu umyjeme a usušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou (trochu z nej ale odložíme na neskôr) a odložíme na chladné miesto.
2. Papriky a rajčiny umyjeme a pokrájame na kocky. Jeden strúčik cesnaku najemno nasekáme, druhý pokrájame na plátky.
3. Na olivovom oleji opražíme cibuľku. Pridáme nakrájanú papriku a nasekaný cesnak a 5 minút dusíme. Pridáme rajčiny, ochutíme soľou a korením, pridáme čilli korenie a pri miešaní dusíme 5 minút.
4. Na druhej panvici ohrejeme olivový olej a osmažíme tuniaka (osoleného a okoreneného) spolu s plátkami cesnaku a zvyškom citrónovej šťavy.
5. Na tanier naaranžujeme tuniaka spolu so zeleninou a pridáme najemno nakrájané lístky bazalky.
Dobrú chuť