Tuniak na stredozemský spôsob

Nutričné hodnoty:

Zdravé fitness recepty - Tuniak na stredozemský spôsob

Zdravé fitness recepty – Tuniak na stredozemský spôsob

1 793 kJ,
Tuky: 27 g (z toho 5,7 g omega-3-mastných kyselín)
Sacharidy: 13 g
Bielkoviny: 32 g

Potrebujeme(2 porcie):

  • 2 stejky z tuniaka po 125 g
  • šťava z ½ citróna
  • 1 červená, 1 žltá a 1 zelená paprika
  • 300 g rajčín
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 1 čl mletej sladkej červenej papriky
  • štipka chilli korenia (alebo nakrájaných chilli papričiek)
  • olivový olej
  • bazalka

Postup
1. Najskôr rybu umyjeme a usušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou (trochu z nej ale odložíme na neskôr) a odložíme na chladné miesto.

2. Papriky a rajčiny umyjeme a pokrájame na kocky. Jeden strúčik cesnaku najemno nasekáme, druhý pokrájame na plátky.

3. Na olivovom oleji opražíme cibuľku. Pridáme nakrájanú papriku a nasekaný cesnak a 5 minút dusíme. Pridáme rajčiny, ochutíme soľou a korením, pridáme čilli korenie a pri miešaní dusíme 5 minút.

4. Na druhej panvici ohrejeme olivový olej a osmažíme tuniaka (osoleného a okoreneného) spolu s plátkami cesnaku a zvyškom citrónovej šťavy.

5. Na tanier naaranžujeme tuniaka spolu so zeleninou a pridáme najemno nakrájané lístky bazalky.

Dobrú chuť

Dajte nám like na našom facebooku ;)

Tento obsah bol zaradený v Hlavné jedlá, Ryby a označkovaný ako , , . Zálohujte si trvalý odkaz.