…pre bomba omega 3 večeru
Tento recept sme pre vás pripravili na kurze varenia v Chefparade. Ako sa nám tam páčilo a ostatné recepty z kurzu si môžete prečítať na tomto linku : Fitness recepty na kurze varenia v Chefparade
Potrebujeme (2 osoby):
- 400 g lososa
- 30 g zelených fazuľových strukov (môžete tiež použiť čerstvý alebo mrazený špenát)
- 1 červenú cibuľu
- 2 PL olivového oleja
- 20 g masla
- sezam
- morskú soľ
- citrón
Extra príloha:
- 2 pečené zemiaky v šupke
- 4 ks knäckebrotu
- 2 ČL rybieho tuku
Postup
1. Cibuľu nakrájame na 0,5 cm hrubšie krúžky, zelené fazuľky očistíme od končekov, cesnak nakrájame na kolieska.
2. Lososa osušíme a vtrieme podrvenú morskú soľ.
3. Na jednej panvici najprv sprudka 1 min. opečieme lososa, aby sa nám mäso uzavrelo a vytvorila chrumkavá jemne hnedá vrstva. Obraciame každých 15 sekúnd. Potom znížime plameň a pridáme olej s maslom, na ktorom pomaly dopečieme podľa preferencie. Doba opekania max. 4 minúty, aby nám losos nevyschol.
V prípade, že si chcete byť úplne istý prepečením, ktoré neodporúčame pre maximálne využitie omega-3 mastných kyselín, môžete lososa podliať 1 dcl vody (vína), prikryť a nechať dôjsť 2-3 minúty. Víno je potrebné nechať 30 s vypariť.
4. Na druhej panvici, na stredne rozpálenom olivovom oleji opečieme postupne fazuľky, cibuľu a cesnak. Opekáme na štýl grilovanej zeleniny max 3 minúty každý druh.
5. Servírujeme na veľkom tanieri. Lososa prelejeme olivovým olejom, alebo výpekom a pokvapkáme citrónom. Na záver môžeme ozdobiť čerstvým petržlenom. Fazuľky posypeme sezamovými semiačkami.