Vynikajúce zdravé jedlo ako stvorené na večeru! Odporúčame.
Potrebujeme (2 porcie):
- 300 g bravčového karé bez kosti
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 PL repkového oleja
- 50 ml suchého bieleho vína
- 50 ml kondenzovaného mlieka (4 %)
- 1 PL nakladaného zeleného korenia
- 750 g brokolice
- čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok
- 1 PL olivového oleja
- 10 g mandľových hoblín
Nutričné hodnoty:
1 793 kJ,
tuky: 18 g
sacharidy: 14 g
bielkoviny: 63 g
1 793 kJ,
tuky: 18 g
sacharidy: 14 g
bielkoviny: 63 g
Postup:
1. Mäso umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Na panvici ohrejeme repkový olej a mäso na oboch stranách osmažíme dohneda. Potom mäso vyberieme a položíme na teplé miesto alebo zabalíme do alobalu.
1. Mäso umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Na panvici ohrejeme repkový olej a mäso na oboch stranách osmažíme dohneda. Potom mäso vyberieme a položíme na teplé miesto alebo zabalíme do alobalu.
2. Výpek zriedime bielym vínom a necháme zovrieť. Pridáme mlieko a zelené korenie a omáčku povaríme. Podľa potreby dochutíme soľou a mletým korením.
3. Brokolicu očistíme, umyjeme a rozlámeme na drobné ružičky. Do hrnca dáme 100 ml vody, soľ, mleté čierne korenie a muškátový orech, ohrejeme do varu, pridáme brokolicu a podusíme do polomäkka.
4. Na inej panvici ohrejeme olivový olej a opražíme mandľové hobliny do zlatohneda. Odstavíme a necháme vylúhovať.
5. Brokolicu scedíme, necháme odkvapkať a rozložíme na taniere. Posypeme mandľovými hoblinami. Pridáme stejky a pokvapkáme omáčkou zo zeleného korenia. Ihneď podávame.Dobrú chuťDajte nám like na našom facebooku ;)