Potrebujeme (3 porcie):
- 300 g kuracích pŕs
- 2 väčšie paradajky
- 1 paprika
- 4 kolieska baklažánu (asi 1 cm hrubé)
- soľ, mleté čierne korenie
- provensálske korenie
- sezamové semienka
- varená ryža
- olivový olej
Nutričné hodnoty (1 porcia):
- 1 010 kJ
- Bielkoviny:36 g
- Sacharidy: 18 g
- Tuky: 5 g
Postup:
1. Baklažánové kolieska nakrájame na menšie kúsky, osolíme a necháme asi 15-20 minút vyplakať. Paradajky a papriku nakrájame na menšie kúsky a dáme do misky. Baklažán po 15-20 minútach usušíme a pridáme do misky.
2. Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, osolíme a nakoreníme ich. Potom ich obalíme v sezamových semienkach.
3. Na panvici ohrejeme olivový olej a kuracie kúsky obalené v sezame rýchlo opražíme zo všetkých strán. Potom plameň stíšime a asi 10 minút dusíme, aby bolo mäso pekne mäkké – môžeme priliať trochu vody. Po podusení kúsky ešte chvíľu opekáme na miernejšom plameni, aby sa nepripálili sezamové semienka.
4. Na druhej panvici zatiaľ ohrejeme olivový olej a chvíľu opekáme zeleninu. Pridáme provensálske korenie a zeleninu asi 8-10 minút dusíme. To, ako veľmi ju podusíte, záleží iba na vašej chuti.
5. Kuracie kúsky podávame na tanieri spolu so zeleninou a s varenou ryžou.
Dobrú chuť :)