- 4 vajcia
- 300 g šampiňónov
- 2 PL citrónovej šťavy
- 100 g kokteilových rajčiniek
- Menší zväzok pažítky
- 1 PL repkového oleja
- 1 PL bieleho balzamikového octu
- 2 PL jogurtu so zníženým obsahom tuku (1,5 %)
- 1 ČL horčice
- soľ a mleté čierne korenie
- 150 g rukoly
- žerucha
Nutričné hodnoty:
1 195 kJ
Tuky: 20 g
Sacharidy: 5 g
Bielkoviny: 23 g
Postup:
1. Vajcia varíme asi 8 min. natvrdo. Potom zalejeme studenou vodou a necháme vychladnúť. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky a chvíľku ich osmažíme na rozohriatej teflónovej panvici. Rajčiny umyjeme a rozpolíme. Pažítku najemno nakrájame.
2. Vajcia olúpeme. Dve vajcia nakrájame na plátky a odložíme nabok. Ďalšie dve vajcia rozkrojíme napoly a vyberieme žĺtka, ktoré roztlačíme vidličkou. Pripravíme dressing rozmiešaním žĺtkov s olejom, balzamikovým octom, jogurtom, horčicou, soľou, korením a nakrájanou pažítkou. Bielky nasekáme najemno a primiešame do dressingu. Dressingom pokvapkáme šampiňóny a rajčinky a všetko dôkladne premiešame.
3. Rukolu umyjeme, očistíme a prípadné dlhé stonky otrháme. Rozdelíme ju na dva taniere a naložíme na ňu šampiňóny s rajčinkami a dressingom a plátky vajec. Žeruchu opláchneme, rozstriháme kuchynskými nožnicami a posypeme navrch. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Navrch môžeme použiť plátky parmezánu.
Hotovo