Rukolový šalát s vajcami a žeruchou

Potrebujeme (2 porcie):

  • 4 vajcia

    Zdravé fitness recepty - Rukolový šalát s vajcami a žeruchou

    Zdravé fitness recepty – Rukolový šalát s vajcami a žeruchou

  • 300 g šampiňónov
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 100 g kokteilových rajčiniek
  • Menší zväzok pažítky
  • 1 PL repkového oleja
  • 1 PL bieleho balzamikového octu
  • 2 PL jogurtu so zníženým obsahom tuku (1,5 %)
  • 1 ČL horčice
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 150 g rukoly
  • žerucha

Nutričné hodnoty:
1 195 kJ
Tuky: 20 g
Sacharidy: 5 g
Bielkoviny: 23 g

Postup:
1. Vajcia varíme asi 8 min. natvrdo. Potom zalejeme studenou vodou a necháme vychladnúť. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky a chvíľku ich osmažíme na rozohriatej teflónovej panvici. Rajčiny umyjeme a rozpolíme. Pažítku najemno nakrájame.

2. Vajcia olúpeme. Dve vajcia nakrájame na plátky a odložíme nabok. Ďalšie dve vajcia rozkrojíme napoly a vyberieme žĺtka, ktoré roztlačíme vidličkou. Pripravíme dressing rozmiešaním žĺtkov s olejom, balzamikovým octom, jogurtom, horčicou, soľou, korením a nakrájanou pažítkou. Bielky nasekáme najemno a primiešame do dressingu. Dressingom pokvapkáme šampiňóny a rajčinky a všetko dôkladne premiešame.

3. Rukolu umyjeme, očistíme a prípadné dlhé stonky otrháme. Rozdelíme ju na dva taniere a naložíme na ňu šampiňóny s rajčinkami a dressingom a plátky vajec. Žeruchu opláchneme, rozstriháme kuchynskými nožnicami a posypeme navrch. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Navrch môžeme použiť plátky parmezánu.

Hotovo

Dajte nám like na našom facebooku ;)

Tento obsah bol zaradený v Ľahké jedlá, Šaláty a označkovaný ako , , , , , . Zálohujte si trvalý odkaz.