Potrebujeme (4 porcie):
- 225 g cestovín penne
- 1 lyžica olivového oleja
- 25 g čiernych olív (vykôstkované a pokrájané)
- 25 g sušených paradajok, ktoré namočíme, scedíme a pokrájame
- 400 g konzervovaných artičokových srdiečok, odkvapkaných a rozpolených
- 115 g mladých cukín, očistených a pokrájaných
- 115 g rozpolených cherry paradajok
- 100 g zeleného šalátu (rôzne druhy)
- soľ a čierne korenie
- potrhané bazalkové listy na ozdobenie
Na zálievku:
- 4 lyžice prepasírovaných paradajok
- 2 lyžice bieleho nízkotučného jogurtu
- 1 lyžica nesladenej pomarančovej šťavy
- 1 malá viazanička čerstvej bazalky
Nutričné hodnoty
Kcal: 197
Bielkoviny: 10 g
Sacharidy: 30 g
Tuky: 5 g
Postup:
1. Cestoviny uvaríme podľa návodu. Dbáme na to, aby neboli príliš mäkké. Prepláchneme a vrátime do hrnca.
2. Pridáme olivový olej, olivy a sušené paradajky. Posolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.
3. Artičoky s cukinami a cherry paradajkami zmiešame s uvarenými cestovinami. Na dno servírovacej misy poukladáme listy zeleného šalátu.
4. Pri príprave zálievky zmiešame všetky prísady a prelejeme nimi cestoviny so zeleninou.
5. Cestoviny poukladáme na šalátové listy a ozdobíme potrhanými bazalkovými lístkami.
Podávame. Dobrú chuť!