Provensálske cestoviny

Potrebujeme (4 porcie):

Zdravé fitness recepty - Provensálske cestoviny

Zdravé fitness recepty – Provensálske cestoviny

  • 225 g cestovín penne
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 25 g čiernych olív (vykôstkované a pokrájané)
  • 25 g sušených paradajok, ktoré namočíme, scedíme a pokrájame
  • 400 g konzervovaných artičokových srdiečok, odkvapkaných a rozpolených
  • 115 g mladých cukín, očistených a pokrájaných
  • 115 g rozpolených cherry paradajok
  • 100 g zeleného šalátu (rôzne druhy)
  • soľ a čierne korenie
  • potrhané bazalkové listy na ozdobenie

Na zálievku:

  • 4 lyžice prepasírovaných paradajok
  • 2 lyžice bieleho nízkotučného jogurtu
  • 1 lyžica nesladenej pomarančovej šťavy
  • 1 malá viazanička čerstvej bazalky

Nutričné hodnoty
Kcal: 197
Bielkoviny: 10 g
Sacharidy: 30 g
Tuky: 5 g

Postup: 
1. Cestoviny uvaríme podľa návodu. Dbáme na to, aby neboli príliš mäkké. Prepláchneme a vrátime do hrnca.

2. Pridáme olivový olej, olivy a sušené paradajky. Posolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.

3. Artičoky s cukinami a cherry paradajkami zmiešame s uvarenými cestovinami. Na dno servírovacej misy poukladáme listy zeleného šalátu.

4. Pri príprave zálievky zmiešame všetky prísady a prelejeme nimi cestoviny so zeleninou.

5. Cestoviny poukladáme na šalátové listy a ozdobíme potrhanými bazalkovými lístkami.

Podávame. Dobrú chuť!

Dajte nám like na našom facebooku ;)

Tento obsah bol zaradený v Cestoviny, Hlavné jedlá a označkovaný ako , , , , , , . Zálohujte si trvalý odkaz.