Tento recept sme pre vás pripravili na kurze varenia v Chefparade. Ako sa nám tam páčilo a ostatné recepty z kurzu si môžete prečítať na tomto linku : Fitness recepty na kurze varenia v Chefparade
Potrebujeme:
- 1 väčšia placka 50 g (1 ks)
- kuracie horné stehná (100g)
- olivový olej 30 ml (2 PL)
- tvrdý syr, ideálne čedar 50 g (1 malá hrsť)
- cibuľa ½ ks
- cesnak 1 struk
- paprika červená, žltá, alebo zelená ½ ks
- paradajka 1 ks
Marináda:
- Morská soľ
- ½ ČL čierneho korenia
- 1 ČL rímskej rasce (cumin)
- 1 ČL koriandra
- 1 ČL čili (kajenké korenie)
- 1 ČL sladkej papriky
- 1 ČL škorice
- kôra z limetky
Postup:
1. V mažiari rozbijeme všetky suché korenia a pridáme olivový olej.
2. Marinádou okoreníme mäso nakrájané na drobné rezančeky a opečieme cca 4 minúty.
3. Mäso si preložím na tanier a na zvyšnom tuku opečiem na drobnejšie nakrájanú zeleninu, cca 3-4 minúty.
5. Primiešam mäso a s náplňou plním placku preloženú napoly.
6. Posypem syrom a zapečiem na suchej panvici tak, aby bola placka chrumkavá.
7. Podávam so smotanou, čerstvým koriandrom a pokvapkané limetkovou šťavou.
Prajeme dobrú chuť :)