Pomarančová zmrzlina

Potrebujeme (2 porcie):
2 menšie pomaranče
20 g cukru
1 PL medu
1 PL citrónovej šťavy
2 ČL nasekaných pistácií

Nutričné hodnoty:orange
711 kJ
Tuky: 3 g
Sacharidy: 32 g
Bielkoviny: 2 g

Postup:
1. Pomaranče poriadne umyjeme, osušíme a dužinu rozpolíme napoly a vytlačíme z nej šťavu.

2. Šťavu dáme do menšieho hrnca spolu s medom a cukrom. Pri slabom ohreve a stálom miešaní necháme cukor s medom rozpustiť.

3. Pomarančový sirup zo sporáka odložíme a zmiešame s citrónovou šťavou. Zmes necháme vychladnúť.

4. Vychladnutý sirup v miske vložíme asi na 4 hodiny do mrazničky. Medzitým ho niekoľkokrát vyberieme a rozšľaháme.

5. Zmrzlinu pred podávaním ešte raz vyšľaháme a napokon posypeme pistáciami.

Dobrú chuť ;)

Tento obsah bol zaradený v Nepečené dezerty, Zdravé dezerty a označkovaný ako , . Zálohujte si trvalý odkaz.