- 350 g mletého morčacieho mäsa
- 1 najemno pokrájaná cibuľa
- 1 lyžica čerstvej posekanej šalvie
- 6 lyžíc čerstvej strúhanky z bieleho chleba
- 4 lyžice brusnicovej omáčky
- 1 rozšľahaný vaječný bielok
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- soľ, čierne korenie
Podávame
- so 4 zohriatymi celozrnnými žemľami
- ½ pokrájaného hlávkového šalátu
- 4 pokrájanými paradajkami
- 4 lyžicami brusnicovej omáčky
Nutričné hodnoty:
Kcal: 209
Bielkoviny: 22 g
Sacharidy: 21 g
Tuky: 5 g
Postup:
1. V miske zmiešame mleté morčacie mäso s cibuľou, šalviou, chlebovou strúhankou a brusnicovou omáčkou, posolíme a okoreníme podľa chuti. Pridáme vyšľahaný vaječný bielok.
2. Z masy navlhčenými rukami vytvarujeme okrúhle placky s priemerom 10 cm, hrubé asi 2 cm. Necháme postáť v chlade asi 30 minút.
3. Hamburgery poukladáme na mriežku, ktorá je pokrytá papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry alebo grilu. Pečieme 10 minút. Hamburgery obrátime, potrieme olejom a pečieme ďalších 12 – 15 minút.
4. Každý hamburger obložíme listom šalátu, paradajkou a ozdobíme brusnicovou omáčkou.