Potrebujeme (4 porcie):
- 450 g umytého letného ovocia (jahody, maliny, čierne ríbezle, čerešne…čokoľvek, čo máte radi2/3 hrnčeka nízkotučnej smotany
- 2/3 hrnčeka nízkotučného bieleho jogurtu
- 1 lyžička vanilínového extraktu
- 4 lyžice nerafinovaného cukru
Nutričné hodnoty:
- Kcal: 165
- Bielkoviny: 5 g
- Sacharidy: 21 g
- Tuky: 5 g
Postup:
1. Umyté ovocie rozdelíme do štyroch malých ohňovzdorných misiek.
2. Smotanu zmiešame s jogurtom a vanilínovým extraktom. Túto zmes vylejeme na ovocie tak, aby sme ho celkom zakryli.
3. Do každej misky nasypeme 1 lyžicu cukru a vložíme do vyhriatej rúry na 2 – 3 minúty, aby sa cukor rozpustil a začal karamelizovať. Pred podávaním necháme chvíľu postáť.
Tip: Ak chcete, aby bolo v jedle čo najmenej kalórií, pridajte namiesto smotany dvojité množstvo nízkotučného jogurtu.