Potrebujeme:
- 2 filety z lososa
- citrónovú šťavu
- hrsť sušených brusníc
- 2 PL zavarených brusníc
- 1 smotanu na varenie
- 1PL olivového oleja
- soľ
Postup:
1. Filety umyjeme, usušíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Trochu posolíme. Rúru predhrejeme na 170 C.
2. Na panvici ohrejeme olivový olej a opečieme filety z lososa z oboch strán. Opečené filety následne vložíme do pekáča, posypeme sušenými brusnicami a dáme do rúry na cca 5 – 10 min.
3. Omáčku na lososa pripravíme nasledovne: Do menšieho hrnca vylejeme smotanu a prevaríme. Keď zhustne, pridáme 2 PL zavarených brusníc a miešame. Povaríme asi 2 min.
4. Losos by sa mal byť po upečení rozpadať a byť pekne ružový. Položíme ho na tanier a prelejeme brusnicovou omáčkou. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zeleninou.