- 200 g kuskusu
- 100 g zelenej cibuľky
- 100 g šalátovej uhorky
- ½ zelenej a červenej papriky
- 2 rajčiny
- 50 g vykôstkovaných olív
- petržlenová vňať
- niekoľko stebielok mäty
- 1 citrón
- 3 PL olivového oleja
- soľ a čierne korenie
- štipka feferónkových vločiek
Nutričné hodnoty:
2 382 kJ
Tuky: 20 g
Sacharidy: 84 g
Bielkoviny: 12 g
Postup:
1. Podľa návodu na obale zalejeme kuskus v miske vriacou vodou, mierne osolíme a necháme v miske 10 minút napučiavať.
2. Medzitým umyjeme a nakrájame cibuľku, uhorky, rajčiny a papriky na menšie kúsky.
3. Olivy nakrájame na plátky. Petržlenovú vňať najemno nasekáme a vylisujeme citrónovú šťavu.
4. Pripravenú zeleninu zmiešame v miske s olivami a bylinkami a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vychladnutý kuskus nakypríme vidličkou, primiešame olivový olej a potom ho primiešame k zelenine v miske.
5. Ochutíme soľou, korením a feferónkovými vločkami a necháme aspoň hodinu, najlepšie však cez noc odstáť v chladničke. Šalát dochutíme a podávame, prípadne si ho v plastovej miske zoberieme zo sebou
Dobrú chuť