Potrebujeme (2 porcie):
- 200 g prevarenej ryže
- 200 g kuracích pŕs
- soľ, čierne korenie
- ½ plechovky ananásových kúskov
- 2 PL repkového oleja
- 1 ĆL karí korenia
- štipka kajanského korenia
- 1 ČL hladkej múky
- 50 g kondenzovaného mlieka (4 %)
- Zmes listového šalátu
- 1 PL olivového oleja
- 1 PL balzamikového octu
- 1 PL horčice
- štipka cukru
- cibuľa nakrájaná na kocky
- ľubovoľné bylinky
Nutričné hodnoty:
2 976 kJ
Tuky: 17 g
Sacharidy: 105 g
Bielkoviny: 32 g
Postup:
1. Ryžu dáme variť podľa návodu. Medzitým okoreníme a osolíme osušené kuracie prsia.
2. Na panvici ohrejeme olej a opečieme mäso do zlatohneda. Prilejeme 150 ml vidy a zároveň kúsky ananásu so šťavou. Ochutíme soľou, čiernym a kajanským korením, karí korením a necháme 10 až 15 minút vrieť.
3. Múku rozhabarkujeme približne v dvoch polievkových lyžičkách studenej vody a postupne vmiešame do omáčky. Ešte raz necháme zovrieť. Zjemníme kondenzovaným mliekom a dochutíme.
4. Šalát umyjeme a natrháme na menšie kúsky. Ostatné suroviny zmiešame a vytvoríme nálev, v ktorom premiešame šalát. Ryžu spolu so šalátom rozdelíme na taniere. Kuracie prsia pokrájame na menšie plátky a pridáme na tanier spolu s omáčkou.
5. Podávame