- 2 ks kuracích pŕs (po 150 g)
- soľ, mleté čierne korenie
- 1 PL olivového oleja
- 2 PL citrónovej šťavy
- 4 lístky šalvie
- štipku cukru
- 200 g miešaného listového šalátu
- 50 g rukoly
- 2 rajčiny
- 200 g šalátovej uhorky
- 2 PL olivového oleja
- 1 ČL horčice
- ľubovoľné čerstvo nasekané bylinky
Nutričné hodnoty:
1 409 kJ
Tuky: 17 g
Sacharidy: 7 g
Bielkoviny: 39 g
Postup:
1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Kuracie prsia ohrejeme na panvici s ohriatym olivovým olejom.
2. Pridáme 2 až 3 PL vody, citrónovú šťavu a šalviové lístky. Panvicu zakryjeme a mäso necháme asi 10 min. dusiť. Ochutíme soľou, korením, prípadne aj štipkou cukru.
3. Listový šalát a rukolu očistíme, umyjeme, osušíme a natrháme na menšie kúsky. Rajčiny a uhorku umyjeme a nakrájame.
4. Z olivového oleja, balzamikového octu, soli, korenia, horčice a byliniek vymiešame hladnú zálievku. Listový šalát, rukolu, rajčiny a uhorku poukladáme na taniere a pokvapkáme zálievkou. Napokon navrch poukladáme kuracie prsia nakrájané na plátky a podávame.
Dobrú chuť ;)