Potrebujeme:
4 chudé kuracie prsia bez kože asi kostí, každé cca 125 g
3 lyžice limetového džemu
1 lyžička bieleho vínneho octu
1/2 lyžičky najemno postrúhanej limetovej kôry
1 lyžica limetovej šťavy
soľ a čierne korenie
kúsky citróna
varená biela ryža so štipkou čili korenia
kovové alebo bambusové ihly
Na salsu:
- 1 malé mango
- 1 malá červená cibuľa
- 1 lyžica limetovej šťavy
- 1 lyžica posekaného čerstvého koriandra
Nutričné hodnoty:
kcal: 199
bielkoviny: 28 g
sacharidy: 14 g
cukry: 14 g
tuky: 4 g
nasýtené tuky: 1 g
Postup:
1. Kuracie prsia pokrájame na malé kúsky a napichneme pozdĺžne (striedavo – jeden kúsok mäsa prepichneme viackrát) na 8 ihiel.
2. Gril alebo rúru vyhrejeme na strednú hodnotu. Kuracie kebaby uložíme na mriežku. V miske zmiešame limetový džem s octom, limetovou kôrou a šťavou. Posolíme a okoreníme podľa chuti. Kuracie mäso rovnomerne potrieme touto pastou a grilujeme 5 minút. Obrátime, znovu potrieme a grilujeme z druhej strany asi 4 – 5 minút, aby sa mäso pekne prepieklo.
3. Zatiaľ si pripravíme salsu. Mango ošúpeme a pokrájame na kúsky (dužinu krájame až po kôstku). Kúsky vložíme do malej misy.
4. Cibuľu očistíme, najemno pokrájame a pridáme k mangu spolu s limeovou šťavou a posekaným koriandrom. Okoreníme, prikryjeme a necháme postáť v chlade.
5. Kuracie kebaby podávame so salsou spolu s kúskami limety a varenou ryžou ochutenou čili korením.
Dobrú chuť :)