Krém z tropického ovocia

Potrebujeme (4 porcie):

  • 1 stredne veľké zrelé mango
  • 2 kiwi
  • 1 stredne veľký banán (ak chcete, môžete použiť aj iné ovocie)
  • 2 lyžice limetkovej šťavy
  • ½ lyžičky najemno postrúhanej limetkovej kôry a trochu na ozdobenie
  • 2 vaječné bielky
  • 425 g konzervovaného nízkotučného pudingu
  • ½ lyžičky vanilínovej esencie
Zdravé recepty - Krém z tropického ovocia

Zdravé recepty – Krém z tropického ovocia

Nutričné hodnoty:
Kcal: 149
Bielkoviny: 6 g
Sacharidy: 32 g
Tuky: 0,4 g

Postup:
1. Mango ošúpeme a obkrájame až po kôstku. Nakrájame na kúsky a pomixujeme do hladka (prípadne roztlačíme vidličkou).

2. Kiwi a banán pokrájame na menšie kúsky a vložíme do misky. Pokvapkáme limetkovou šťavou a kôrou a premiešame.

3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, opatrne pridáme puding a vanilínový extrakt a premiešame.

4. Do štyroch misiek uložíme vo vrstvách posekané ovocie, mangové pyré a nakoniec pudingovú masu. Necháme postáť v chladničke asi 20 min.

5. Ozdobíme ovocím

Dobrú chuť ;)

Dajte nám like na našom facebooku ;)

Tento obsah bol zaradený v Nepečené dezerty, Zdravé dezerty a označkovaný ako , , , . Zálohujte si trvalý odkaz.