Tento recept sme pre vás pripravili na kurze varenia v Chefparade. Ako sa nám tam páčilo a ostatné recepty z kurzu si môžete prečítať na tomto linku : Fitness recepty na kurze varenia v Chefparade
Potrebujeme:
Cesto:
- ½ šálky datlí (ideálne „medjool“ 6 veľkých kúskov)
- 1/3 šálky vlašských (para) orechov
- ½ šálky mandľovej múky
- 4 PL surového kakaového prášku
- ½ ČL vanilkového extraktu
Kokosový krém:
- 250 ml plnotučného kokosového mlieka
- 1 veľké vajce
- 3 PL „arrowroot“ prášku, alebo želatíny
- 2 PL surového medu, alebo javorového sirupu
- ½ ČL vanilkového extraktu
- 1 šálka strúhaného kokosu, nesladeného
- štipka morskej soli
- lesné ovocie
Postup:
Cesto:
1. Očistíme datle od kôstky a rozmixujeme v mixéri na hladkú pastu
2. K datliam postupne pridáme orechy, mandľovú múku, kakaový prášok a vanilkový extrakt
3. Pripravený základ cesta vyvaľkáme alebo rukami vrstvíme do tortovej formy v hrúbke 1-2 cm.
Kokosový krém:
1. Vyšľaháme kokosové mlieko, vajce, „arrowroot“, med a soľ a celú zmes zahrejeme na miernom plameni tak, aby nám zhustla.
2. Necháme vychladnúť aspoň 5 minút, pridáme vanilkový extrakt a strúhaný kokos.
3. Jemne vychladnutú zmes navrstvíme na pripravený základ.
4. Vložíme do chladničky na teplotu 5 stupňov a necháme kvalitne stuhnúť. Pred servírovaním ozdobíme čerstvým lesným ovocím.
Prajeme dobrú chuť :)