Potrebujeme (4 porcie):
- 1 stredne veľký baklažán 100 g
- 2 paradajky 250 g
- 3 stredne veľké mrkvy 100 g
- ½ cibule 80 g
- 300 g kuracích pŕs
- 1 hrnček ryža (v surovom stave) 160 g
- Kari korenie
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej
- 4 PL smotany na varenie 80 g
Nutričné hodnoty (1 porcia):
- 950 kJ
- Bielkoviny: 21 g
- Sacharidy: 18 g
- Tuky: 8 g
Postup:
1. Uvaríme ryžu.
2. Očistíme zeleninu a nakrájame ju na menšie kúsky. Baklažán osolíme a asi 15 minút necháme „vyplakať“. Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky.
3. Na panvici s olivovým olejom opečieme cibuľu s mrkvou a chvíľu podusíme. Potom pridáme baklažán a paradajky a ešte chvíľu podusíme. Osolíme a okoreníme.
4. Na druhej panvici opečieme osolené a okorenené kuracie prsia nakrájané na menšie kúsky. Spolu s ryžou pridáme k zelenine.
5. Do celej zmesi prilejeme 4 PL smotany na varenie (podľa potreby aj viac) a ochutíme kari korením – pridáme podľa našej chuti.
Hotovo
Dobrú chuť :)