Grilovaná zelenina

Potrebujeme (4 porcie):

  • 1 veľkú kapiu
  • 1 veľkú zelenú a oranžovú papriku
  • 1 veľkú cukinu
  • 4 mladé baklažány
  • 2 stredné červené cibule
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 roztlačený strúčik cesnaku
  • 1 lyžicu posekaného čerstvého rozmarínu (môže byť aj sušený)
  • Soľ, čierne korenie
  • Kovové ihly alebo špajdlePodávame s čerstvo opečenou chrumkavou pšenicou a paradajkovo-olivovou prílohou, alebo s ryžou
Zdravé fitness recepty - Grilovaná zelenina

Zdravé fitness recepty – Grilovaná zelenina

Nutričné hodnoty:
kcal: 66
bielkoviny: 2 g
sacharidy: 7 g
tuky: 3 g

Postup

1. Papriky a cukinu očistíme a pokrájame na väčšie kúsky (asi 2,5 cm) a vložíme do misky.

2. Očistíme baklažány a pokrájame ich pozdĺžne na štvrtinky. Cibuľu očistíme a pokrájame na 8 častí a pridáme aj s baklažánmi do misky.

3. V malej miske vyšľaháme citrónovú šťavu s olivovým olejom, cesnakom a rozmarínom. Posolíme a okoreníme podľa chuti. Touto zálievkou polejeme zeleninu v miske a dôkladne premiešame.

4. Zeleninu nastokneme na kovové ihly alebo špajdle (namočené vo vode). Ihly vložíme do trúby a pečieme 10-12 min pri častom obracaní. Zeleninu môžeme piecť aj na grile asi 8-10 min. Zelenina by mala zmäknúť a byť trochu pripálená.

5. Podávame s chrumkavou pšenicou, ryžou, alebo paradajkovo-olivovou prílohou.

Dobrú chuť ;)

Dajte nám like na našom facebooku ;)

Tento obsah bol zaradený v Bezmäsité, Hlavné jedlá a označkovaný ako , , , . Zálohujte si trvalý odkaz.