- 1 veľkú kapiu
- 1 veľkú zelenú a oranžovú papriku
- 1 veľkú cukinu
- 4 mladé baklažány
- 2 stredné červené cibule
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžicu olivového oleja
- 1 roztlačený strúčik cesnaku
- 1 lyžicu posekaného čerstvého rozmarínu (môže byť aj sušený)
- Soľ, čierne korenie
- Kovové ihly alebo špajdlePodávame s čerstvo opečenou chrumkavou pšenicou a paradajkovo-olivovou prílohou, alebo s ryžou
Nutričné hodnoty:
kcal: 66
bielkoviny: 2 g
sacharidy: 7 g
tuky: 3 g
Postup
1. Papriky a cukinu očistíme a pokrájame na väčšie kúsky (asi 2,5 cm) a vložíme do misky.
2. Očistíme baklažány a pokrájame ich pozdĺžne na štvrtinky. Cibuľu očistíme a pokrájame na 8 častí a pridáme aj s baklažánmi do misky.
3. V malej miske vyšľaháme citrónovú šťavu s olivovým olejom, cesnakom a rozmarínom. Posolíme a okoreníme podľa chuti. Touto zálievkou polejeme zeleninu v miske a dôkladne premiešame.
4. Zeleninu nastokneme na kovové ihly alebo špajdle (namočené vo vode). Ihly vložíme do trúby a pečieme 10-12 min pri častom obracaní. Zeleninu môžeme piecť aj na grile asi 8-10 min. Zelenina by mala zmäknúť a byť trochu pripálená.
5. Podávame s chrumkavou pšenicou, ryžou, alebo paradajkovo-olivovou prílohou.
Dobrú chuť ;)