Potrebujeme:
- 2 vajíčka
- 1 PL mlieka
- 1 väčšia paradajka
- soľ, mleté čierne korenie
- provensálske bylinky
- olivový olej
Nutričné hodnoty:
- 866 kJ
- Bielkoviny: 15 g
- Sacharidy: 5 g
- Tuky: 12 g
Postup
1. Paradajku umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Chvíľu ju pražíme na panvici s olivovým olejom, potom stíšime plameň a dusíme až do zmäknutia – pridáme trochu vody. Ochutíme ju provensálskymi bylinkami.
2. V miske vymiešame vajíčka s mliekom, ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Na teflónovej panvici ohrejeme trochu olivového oleja a vajíčkovú zmes opražíme bez miešania z každej strany až do mierneho zhnednutia.
3. Omeletu dáme na tanier, naplníme ju paradajkami a zatočíme – buď ako palacinku, alebo tortillovú placku
Dobrú chuť :)