Potrebujeme (6 porcií):
- 150 g staršieho chlebíka
- 300 g paradajok
- 1 žltá paprika
- pol šalátovej uhorky
- 1 jemná biela cibuľa (alebo jarná cibuľka)
- 2 strúčiky cesnaku
- pol viazaničky petržlenovej vňate
- 2 až 3 lyžice červeného vínneho octu
- 5 až 6 lyžíc olivového oleja
- 1 lyžica kapár
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
1. Suchý chlieb pokrájame na kocky. Paradajky, papriku a uhorky umyjeme. Všetku zeleninu pokrájame na kocky.
2. Cibuľu pokrájame na pásiky a cesnak s petržlenovou vňaťou nadrobno posekáme.
3. Ocot dobre vymiešame so soľou a s mletým čiernym korením zašľaháme olej.
4. V šalátovej miske zmiešame pokrájaný chlieb so zeleninou, cibuľou, cesnakom a petržlenovou vňaťou. Pridáme octovo-olejový nálev a premiešame.
5. Šalát posypeme kaparami a odložíme aspoň na hodinu na chladné miesto. Podávame