Potrebujeme (3 porcie):
• 250 g cestovín (penne)
• 4 paradajky
• 260 g tuniaka v oleji (2 konzervy)
• zelené olivy (podľa chuti – plnené alebo neplnené)
• provensálske korenie
• soľ, mleté čierne korenie
Nutričné hodnoty (1 porcia):
• 1181 kJ
• Bielkoviny: 26 g
• Sacharidy: 25 g
• Tuky: 8 g
Postup:
1. Cestoviny uvaríme podľa návodu.
2. V hrnci necháme zovrieť vodu a umyté paradajky v nej asi 1 minútu povaríme. Následne ich prudko prepláchneme studenou vodou a necháme chvíľu odstáť. Potom z nich pomaly odstránime šupu.
3. Ošúpané rajčiny roztlačíme v hrnci a ochutíme provensálskym korením. Pridáme tuniaka a dochutíme soľou a čiernym korením. Poriadne premiešame.
4. Do celej zmesi pridáme olivy nakrájané na kolieska.
5. Zmiešame s cestovinami a podávame.
Dobrú chuť!