Potrebujeme (2 porcie):
- 1 stredne veľký baklažán
- 1 paradajku (najlepšie rovnakého priemeru ako baklažán ;)
- 1 mozzarellu
- Olivový olej
- Soľ
- Oregano
Nutričné hodnoty:
- 1 553 kJ
- Bielkoviny: 22 g
- Sacharidy: 26 g
- Tuky: 21 g
Postup:
- Baklažán nakrájame na kolieska hrubé asi 0,5 cm, osolíme a necháme cca 20 minút vyplakať. Potom poutierame a posypeme z oboch strán oreganom.
- Na panvici ohrejeme olivový olej a z oboch strán opečieme baklažánové kolieska.
- Paradajku umyjeme a nakrájame na kolieska. Taktiež nakrájame mozzarellu na plátky.
- Do zapekacej misy na seba postupne ukladáme baklažán, paradajku a mozzarellu – ideálne je zopakovať to trikrát. Takto vytvoríme cca 4 malé lasagne (alebo koľko vám vyjde).
- Zapekaciu misu vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a zapekáme cca 20 minút.
Prajeme dobrú chuť :)