Baklažánové placky s pečenými paradajkami

Potrebujeme (4 placky):

Zdravé fitness recepty - Baklažánové placky s pečenými paradajkami

Zdravé fitness recepty – Baklažánové placky s pečenými paradajkami

  • ½ hrnčeka nastrúhaného baklažánu (cca ¼ baklažánu)
  • ½ hrnčeka špaldovej múky
  • 1 vajce
  • 1 veľkú paradajku
  • Soľ, mleté čierne korenie
  • Bazalku
  • Olivový olej
  • 1-2 PL mlieka

Postup:

  1. Umytý baklažán ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle tak, aby sme naplnili polovicu hrnčeka (je to približne ¼ baklažánu – záleží od veľkosti).
  2. Nastrúhaný baklažán osolíme a necháme cca 15-20 minút odstáť.
  3. Zatiaľ si pripravíme paradajku – umyjeme ju a nakrájame na kolieska hrubé asi 8 mm. Poukladáme ich na plech, osolíme, posypeme bazalkou a polejeme olivovým olejom. Plech dáme do vyhriatej rúry (na 160 stupňov) a pečieme, až kým budú paradajkové kolieska pekne opečené.
  4. V miske zmiešame špaldovú múku, rozšľahané vajce a nastrúhaný baklažán. Pridáme cca 1-2 PL mlieka a okoreníme.
  5. Na panvici ohrejeme olivový olej a nanesieme na ňu približne polievkovú lyžicu baklažánovej zmesi. Placky opekáme z oboch strán, kým chytia peknú zlatohnedú farbu. Z tohto množstva nám vyjdú približne 4 menšie placky.
  6. Hotové placky poukladáme na tanier spolu s opečenou paradajkou.

Prajeme dobrú chuť ;)

Dajte nám like na našom facebooku ;)

Tento obsah bol zaradený v Ľahké jedlá, Ostatné, Raňajky, Slané raňajky a označkovaný ako , , , , . Zálohujte si trvalý odkaz.