Potrebujeme (4 placky):
- ½ hrnčeka nastrúhaného baklažánu (cca ¼ baklažánu)
- ½ hrnčeka špaldovej múky
- 1 vajce
- 1 veľkú paradajku
- Soľ, mleté čierne korenie
- Bazalku
- Olivový olej
- 1-2 PL mlieka
Postup:
- Umytý baklažán ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle tak, aby sme naplnili polovicu hrnčeka (je to približne ¼ baklažánu – záleží od veľkosti).
- Nastrúhaný baklažán osolíme a necháme cca 15-20 minút odstáť.
- Zatiaľ si pripravíme paradajku – umyjeme ju a nakrájame na kolieska hrubé asi 8 mm. Poukladáme ich na plech, osolíme, posypeme bazalkou a polejeme olivovým olejom. Plech dáme do vyhriatej rúry (na 160 stupňov) a pečieme, až kým budú paradajkové kolieska pekne opečené.
- V miske zmiešame špaldovú múku, rozšľahané vajce a nastrúhaný baklažán. Pridáme cca 1-2 PL mlieka a okoreníme.
- Na panvici ohrejeme olivový olej a nanesieme na ňu približne polievkovú lyžicu baklažánovej zmesi. Placky opekáme z oboch strán, kým chytia peknú zlatohnedú farbu. Z tohto množstva nám vyjdú približne 4 menšie placky.
- Hotové placky poukladáme na tanier spolu s opečenou paradajkou.
Prajeme dobrú chuť ;)