Potrebujeme:
- 1 baklažán
- 8 kokteilových rajčiniek
- soľ
- olivový olej
- 70 g nízkotučného syru
- tymián
- 1 strúčik cesnaku
- 1 paprika
- ľadový šalát
- uhorka
Postup:
1. Baklažán nakrájame na kolieska hrubé asi 1-1,5 cm (cca 6-8 ks). Nasolíme ich a necháme chvíľu odstáť.
2. Nakrájame rajčinky (na polovice), papriku, uhorku (na kolieska) a ľadový šalát umyjeme a odtrhneme niekoľko listov.
3. Do malej misky prelisujeme cesnak, pridáme tymián a trochu olivového oleja.
4. Baklažánové kolieska oláchneme vodou a poukladáme na pelch vyložený papierom na pečenie. Každé koliesko potrieme cesnakovou zmesou a poukladáme na ne polovičky kokteilových rajčiniek (na každé koliesko jednu).
5. Dáme do predhriatej rúry (180 stupňov) na 15-20 minút. Na záver pridáme nastrúhaný syr a dopečieme, kým sa syr roztečie.
6. Na tanier poukladáme listy ľadového šalátu, pridáme nakrájanú zeleninu a poukladáme kúsky baklažánu.
Hotovo :)